Φρόντισε το αυτοκίνητό σου, όπως τον εαυτό σου

Φωτεινή Μανώλη

Ο χειμώνας έφτασε και με αφορμή κυρίως τις γιορτές, κάθε γυναίκα ψάχνει να βρει τα ιδανικά δώρα για τους αγαπημένους της, αλλά και για τον ίδιο της τον εαυτό. Από τις πιο σίγουρες επιλογές είναι τα καλλυντικά γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας λείπει και θα θέλαμε να το αποκτήσουμε. Άλλωστε, η περιποίηση του προσώπου είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της καθημερινότητάς και η αναζήτηση της πιο κατάλληλης και αξιόπιστης εταιρίας καλλυντικών μπορεί να είναι μια ατέρμονη διαδικασία. Οι δοκιμές πολλές, οι εταιρίες άφθονες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Καμιά δεν θέλει να δώσει ένα αστρονομικό ποσό για να δει το αποτέλεσμα που ονειρεύεται. Όταν, όμως βρει την εταιρία με τον απόλυτο συνδυασμό ποιότητας-τιμής και δει τα αποτελέσματα που της υπόσχεται, τότε κατασταλάζει και την εμπιστεύεται επ’ αόριστο.

Με την ίδια σχολαστικότητα και επιμέλεια θα πρέπει να νοιάζεται η καθεμιά μας και για τις ανάγκες του αυτοκινήτου. Ο χειμώνας επιτάσσει μεγαλύτερη προστασία και φροντίδα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία η κάθε σωφερίνα να κάνει ένα δώρο και στο αυτοκίνητό της. Σίγουρα, δεν θα πρέπει να ξεχνά τον τακτικό έλεγχο που υποδεικνύει ο κατασκευαστής με προγραμματισμένα service. Όπως, όταν ένα παραμελημένο πρόσωπο αρχίζει να δείχνει σημάδια κούρασης και γήρανσης έτσι και το παραμελημένο αυτοκίνητο αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης και φθοράς που σταδιακά θα μετατραπούν σε προβλήματα υπολειτουργίας μέχρι την στιγμή που θα την αφήσει στα κρύα του λουτρού.

Πέραν όμως του service, υπάρχει και μια σειρά πραγμάτων που  θα πρέπει η κάθε οδηγός να μάθει να τα ελέγχει και ορισμένα μάλιστα να τα αντικαθιστά μόνη της. Όπως για παράδειγμα, είναι καλό να γίνεται συχνός έλεγχος της στάθμης των υγρών στο αυτοκίνητο. Πρώτα να κοιτάει τα λάδια και σε περίπτωση που είναι χαμηλότερα της επιθυμητής στάθμης να συμπληρώνει με το ίδιο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σέρβις. Καλό είναι να υπάρχει πάντα ένα λίτρο επιπλέον λάδι για να συμπληρώσει σε περίπτωση που η στάθμη του κατεβεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Έπειτα, το παραφλού στο ψυγείο θα πρέπει να βρίσκεται στην ανώτερη στάθμη, ενώ καλό είναι να έχει στο πορτ μπαγκάζ ένα επιπλέον λίτρο νερό σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα λόγω υπερβολικής ζέστης. Νερό θα χρειαστεί και το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων, για τον καθαρισμό του παρμπρίζ.

Επίσης, η δοκιμή του κλιματιστικού είναι απαραίτητη. Αν δεν λειτουργεί σωστά, το σίγουρο είναι ότι του λείπει φρέον και θα πρέπει να συμπληρωθεί μόνο σε συνεργείο, ενώ θα πρέπει να είναι καθαρά και τα φίλτρα της καμπίνας για καθαρότερο αέρα. Η καλή θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου αποτελεί σύμμαχο στην οδήγηση.

Εξίσου σημαντικός είναι ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών είτε από εμάς είτε σε ένα βενζινάδικο, ενώ η κατάσταση της ρεζέρβας θα πρέπει να είναι άριστη για οτιδήποτε προκύψει. Σε εξαιρετική κατάσταση ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να βρίσκονται οι υαλοκαθαριστήρες. Όπως σε περιόδους καύσωνα, έτσι και στα χιόνια το υλικό τους φθείρεται και αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά λόγω του χαμηλού κόστους τους, η αντικατάστασή τους γίνεται εύκολη υπόθεση. Περιμετρικά του αυτοκινήτου η κατάσταση των φαναριών θα πρέπει να είναι άψογη, να είναι καθαρά και να λειτουργούν  όλα τα φώτα.

Κι αν η αναζήτηση των πιο κατάλληλων προϊόντων για το αυτοκίνητο σας είναι εξίσου δύσκολη με αυτή των καλλυντικών, τότε μια εύκολη και σίγουρη λύση είναι η MGL Parts! Κάνοντας μια σύντομη έρευνα, βρήκαμε τα προϊόντα που θα πρέπει να προμηθευτούμε αμέσως:

https://www.mglparts.com/lipantika?product_id=3866

https://www.mglparts.com/index.php?route=product/product&product_id=3826

https://www.mglparts.com/filtra-kampinas

https://www.mglparts.com/index.php?route=product/category&path=389_387

https://www.mglparts.com/index.php?route=product/product&path=389&product_id=3940