«Ready to Race»

Ελευθέριος Κοσμίδης

Όταν η δύναμη, η τεχνολογική εξέλιξη και ο επιθετικός σχεδιασμός συναντούν τον on – off road χαρακτήρα και το αγωνιστικό DNA σε δύο τροχούς, τότε μιλάμε για την KTM.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία Delta στα πλαίσια της επικοινωνιακής της πολιτικής, διοργανώνει τις Orange Days και προσκαλεί τους αναβάτες για ένα ξεχωριστό test ride.

Η Soferina βρέθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στις Orange Days Thessaloniki 2019 τη δεύτερη ημέρα του event. Εκεί μας υποδέχτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο η «αμαζόνα» Όλγα Μέρμηγκα, η ψυχή του event:

Οδηγώ από δεκαοκτώ χρονώνκαι το «ready to race» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα της KTM. Τα χρώματα Πορτοκαλί – Μαύρο – Άσπρο, το design και οι υψηλές οδηγικές απαιτήσεις όταν καβαλάς μια Αυστριακή καλλονή, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της ΚΤΜ, που δημιουργούν μια διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης».

Στα μισά της δεύτερης ημέρας οι συμμετοχές για το πολυπόθητο test ride είχαν ξεπεράσει ήδη τις 80. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά και περιλαμβάνει τη διαδρομή: Κων. Καραμανλή – Παπάφη – Κατσιμίδη – Αγίου Δημητρίου – Μουσείο Αθλητισμού – Φιλίππειο – Περιφερειακή – Κατσιμίδη – Κων Καραμανλή.

Ο ανοιχτόκαρδος Στέλιος Δεληδάκης υπεύθυνος της Δέλτα Αθήνας, μας αποκαλύπτει:

«Για εμάς στην Delta η διοργάνωση των Orange Days είναι μια γιορτή για την μοτοσυκλέτα. Προσκαλούμε τους φίλους της να έρθουν, να οδηγήσουν και να συγκρίνουν».
Εκτιμά πως  «δεν υπάρχουν καλές ή κακές μηχανές αλλά καλές ή κακές επιλογές για τη χρήση που προορίζεται μια μηχανή.
Ο χαρακτήρας μια ΚΤΜ είναι περισσότερο Off Road, προκαλεί για eduro διαδρομές με ποιότητα κατασκευής αναρτήσεις, φρένα και sportif τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προδίδουν την ψυχή του πρωταθλητή μιας KTM.
Το κλασσικό Pari – Dakkar τα τελευταία 18 χρόνια το κατακτά η ΚΤΜ στις μηχανές». Οι Orange Days είναι μια πρόσκληση η επόμενη επιλογή μοτοσυκλέτας να μην είναι λόγω τιμής, αλλά λόγω αξίας».

Πανταχού παρών – η ήρεμη δύναμη – ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Μανώλης Νικητάκης.

«Στην Ελλάδα η απουσία εκπαίδευσης, πόσο μάλλον η απουσία οδηγικής παιδείας για τους αναβάτες των μηχανών, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Από τότε που ξεκίνησα εγώ να καβαλάω μηχανή μέχρι σήμερα, είμαστε θεσμικά ανύπαρκτοι.

Εμείς τότε μέσα στην άγνοιά μας, καταφέραμε να βρούμε τρόπους να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Η ασφάλεια πλέον πρέπει να διδάσκεται συστηματικά. Η μηχανή είναι τρόπος ζωής είτε για την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης, είτε για την αδρεναλίνη. Εγώ σπάνια οδηγώ μηχανή στην πόλη, προτιμώ την πίστα για την αδρεναλίνη με ασφάλεια, τον μηχανοκίνητο Τουρισμό και τις διαδρομές στη φύση για την ευχαρίστηση. 

Στο δια ταύτα και αναφερόμενος στη λειτουργία του καταστήματος: « η σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη είτε πρόκειται για την αγορά κάποιου αξεσουάρ είτε την απόκτηση μιας μηχανής, πρέπει να είσαι εκεί να εξηγήσεις κάθε λεπτομέρεια.

Όταν κάποιος στη μεγάλη κατηγορία καλείται να δώσει 18690€ την στιγμή που αντίστοιχες μηχανές του ανταγωνισμού είναι πάνω από τα 22000 πρέπει να κατανοήσει τι ακριβώς αγοράζει.

Έναν off road adventure χαρακτήρα, με μηχανικά μέρη και στήσιμο που διαθέτουν το DNA του πρωταθλητή, ενσωματώνοντας τεχνολογικά εξελιγμένα συστήματα, όπως το corneric ABS, τα διαφορετικά setup, και τα διαφορετικά modes οδήγησης, ακόμα την οθόνη αφής (υπολογιστή ταξιδίου) με αξεπέραστη ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας».

Μας εξήγησε και μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα:

«Στις μηχανές «Soferina» μπορεί να θεωρηθεί μια γυναίκα και ως συνεπιβάτης.  Στην καριέρα του αλλά και στην αγωνιστική ομάδα του, είχε γνωρίσει αρκετές άξιες γυναίκες που οδηγούσαν μηχανές. Στην καθημερινότητα , στα ταξίδια και στις εκδρομές, οι απαιτήσεις ασφάλειας και άνεσης αφορούν το ίδιο οδηγό και συνεπιβάτη ανεξαρτήτως φύλλου ή θέσης στη μηχανή. Οπότε μια Soferina είτε ως οδηγός έχει να επιλέξει είτε ως συνεπιβάτης πρέπει να εγκρίνει μια μηχανή».

Όπως ήταν φυσικό, τα νέα 790 ADVENTURE και 790 ADVENTURE – R με τον πιο enduro χαρακτήρα, τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα και έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα, αφού όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να οδηγήσουν το μεσαίο on-off της ΚΤM. Τρεις φίλοι που συμμετείχαν στο test ride μας μετέφεραν τις εντυπώσεις τους:

Χάρης:

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Οι Orange Days πέρα από κάθε άλλη προσδοκία είναι μια ευκαιρία για βόλτα και να βρεθούμε με φίλους. Η γνωριμία με τα νέα μοντέλα της ΚΤΜ, η είσοδος στις νέες τεχνολογίες στον χώρο της μοτοσυκλέτας και για όποιον έχει δοκιμάσει και μοντέλα άλλων εταιρειών ο χαρακτήρας της KTM 790R και 1290 που τις οδήγησα και τις δύο, είναι ξεχωριστός.

Δημήτρης:

Ήταν νια ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά την γνώριμη αίσθηση της KTM και τον χωμάτινο χαρακτήρα τους, οδήγησα και εγώ και την 790 και την 1290 πολύ καλή γεωμετρία, πλαίσιο και φρένα όπως τα περίμενα.

Γιάννης:

Η ΚΤΜ είναι ένα ολοκληρωμένο μηχανάκι με χωμάτινο χαρακτήρα που συνδυάζει αξιοπιστία, αντοχή και τεχνολογική εξέλιξη τόσο όσο απαιτείται σε μηχανές του είδους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ταμπλετάκι που είχε άριστη ευκρίνεια ακόμη και με κόντρα φως σε μια ηλιόλουστη μέρα όπως η σημερινή. Όλα τα άλλα φρένα, αναρτήσεις, δύναμη και νεύρο, είναι όλα χαρακτηριστικά μιας ΚΤΜ. Ήταν πολύ όμορφα.

Οι Orange Days Thessaloniki 2019 ήταν μια ευκαιρία για οδηγική απόδραση για συζητήσεις και ανταλλαγή οδηγικών εμπειριών. Οι Θεσσαλονικείς αναβάτες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση και δήλωσαν έμπρακτα πως είναι…

Ready to Race