Στη μάχη των ηλεκτρικών οχημάτων και οι Hyundai & Rimac

Κοσμίδης Ελευθέριος

Ευελπιστούν και οι δύο πλευρές, μέσα από την τεχνολογική συνεργασία, να δημιουργηθεί υπεραξία τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους πελάτες τους.

Η Κροατική Rimac ιδρύθηκε το 2009 τον Mate Rimac για να υλοποιήσει το όνειρο του:

την κατασκευή ενός μοναδικού sport car για τον 21ο αιώνα. Ξεκίνησε όπως δεκάδες garage project, διεκδικώντας μια θέση στη σκληρή κούρσα της αυτοκίνησης επιδόσεων. Εξελίχθηκε όμως γρήγορα και ανέπτυξε τεχνογνωσία κυρίως στους ηλεκτροκινητήρες υψηλών επιδόσεων αλλά και σε διάφορες τεχνολογίες control battery systems.

Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές κατά την υπογραφή της συμφωνίας για το electric hypercar

«Εντυπωσιασμένος» δήλωσε  «από το όραμα της Hyundai για την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων»» δήλωσε ο κ. Mate Rimac, Ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της Rimac Automobili.

Από την πλευρά του κορεατικού κολοσσού, ο Euisun Chung, Executive Vice Chairman της Hyundai, δήλωσε: «Η Rimac είναι μια εταιρεία που βασίζεται στην καινοτομία. Αυτή η προσήλωση την έχει καταστήσει εξαιρετικά ανταγωνιστική στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων».

Οι εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, για την ανάπτυξη πρωτότυπων οχημάτων, αλλά κυρίως για μια ηλεκτρική έκδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου της μάρκας N της Hyundai και ενός ηλεκτρικού οχήματος υψηλών επιδόσεων κυψελών καυσίμου (FCEV), με σκοπό να ενταχθούν αργότερα στην αγορά.

Ο έντονος ανταγωνισμός επιβάλλει συμμαχίες

Η Rimac είναι ακόμα νέα και σχετικά μικρή, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Βλέπει έναν ισχυρό επενδυτή και τεχνολογικό συνεργάτη στην Hyundai Motor Group και πιστεύει ότι αυτή η συνεργασία θα την καθιερώσει στον κλάδο ως αξιόπιστο προμηθευτή εξαρτημάτων ηλεκτροδότησης

«Οι ρίζες της συνεργασίας με επιλεκτικά προσανατολισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνδυασμό με την εξελιγμένη τεχνογνωσία αναδεικνύει την Rimac σε ιδανικό συνεργάτη για τη Hyundai. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Rimac στη διαδρομή μας προς φιλικότερες προς το περιβάλλον μετακινήσεις».

Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει τη συνεργασία αυτή για να αξιοποιήσει περεταίρω τις δυατότητες στον τομέα Research &Development, . Ώστε να ανταποκριθεί στο πλάνο ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 44 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων έως το 2025