Πως επιλέγετε αποσκευές για τις αναμνήσεις σας μετά από ένα ταξίδι;

Αναζητώντας που να φυλάξουμε τον θησαυρό των αναμνήσεων μετά από ένα ταξίδι αναψυχής.

Η ζεστή άμμος στα δάχτυλα, ο ήχος από τα πετραδάκια σε κάθε μας βήμα για περίπατο στο βουνό, εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι που συνήθως τους προσπερνάμε θα αποτελέσουν τον θησαυρό των αναμνήσεων, μετά από το ταξίδι.

Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα πρωτόγνωρη για όλους. Από τη μία η ασφάλεια και η ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε απέναντι στον εαυτό μας και την κοινωνία.

Από την άλλη η οικονομική μας επιβίωση, αφού όλη η περιπέτεια με τον COVID-19, μας σύστησε με μία νέα πραγματικότητα, όπως την ανέπαφη παράδοση δεμάτων, την εξ αποστάσεως εργασία, την ευέλικτη εργασία, την ανάγκη για προσαρμογή σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλο αυτό δημιουργεί ένα πέπλο αμφιβολίας για το μέλλον της εργασίας και τελικά μια ανασφάλεια. 

Η παροχή υπηρεσιών στην βιομηχανία του τουρισμού είναι ένας από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και όσοι από εμάς αναζητήσαμε καταλύματα για ολιγοήμερες διακοπές, διαπιστώσαμε πως είναι πολλές οι επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν. 

Αν στην δοκιμασία που προηγήθηκε και στο απαιτητικό φθινόπωρο που έρχεται, προσθέσουμε την απουσία ολιγοήμερης αναψυχής, το φορτίο είναι δυσβάσταχτο και η ανάγκη για να βρεθεί μια κάποια λύση, επιτακτική.

Ίσως είναι μια ευκαιρία να φανούμε ευέλικτοι και να υιοθετήσουμε πρακτικές δοκιμασμένες στην κρίση της πανδημίας. Μετά και από την αναβίωση των drive in έχουμε μια σοβαρή υποψηφιότητα για τον πρωταγωνιστή των φετινών μας αποδράσεων: τις εκδρομές με το αυτοκίνητο!

Χαρτογράφηση

Είναι ίσως το πιο συναρπαστικό από όλα τα βήματα γιατί συνδυάζει στοιχεία επιτραπέζιου παιχνιδιού και φαντασίας, αλλά σκοπός είναι να μπορέσουμε να δούμε τις εναλλακτικές επιλογές. 

Σε έναν χάρτη λοιπόν σημειώνουμε με τα κέντρα εξόρμησης (κ.εξ.). Ίσως είναι καιρός να δώσουμε αξία στα χωριά των παππούδων μας, να επικοινωνήσουμε με συγγενείς και φίλους που θα μας προσφέρουν κατάλυμα για διανυκτέρευση. Η επιλογή των κ.εξ. θα γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες μας για βουνό ή θάλασσα. Τα ελληνικά χωριά δεν έχουν χάσει το φιλότιμο και την αρχοντιά της φιλοξενίας. 

Η διαμονή σε ένα συγγενικό σπίτι για 2 ή 3 διανυκτερεύσεις θα δώσει χαρά σε εμάς, στους ανθρώπους που μας φιλοξενούν και θα μας προσφέρει ένα περιβάλλον ασφαλές σαν το σπίτι μας. Με κέντρο το κ.εξ. τραβάμε ακτινωτά ευθείες γραμμές σε προορισμούς που απέχουν ακτίνα έως 50 χιλιόμετρα. Μια παραλία για μπάνιο και ηλιοθεραπεία, η εκδρομή σε κάποιο ορεινό προορισμό στη φύση, καθώς και επισκέψεις σε ποτάμια, λίμνες ή καταρράκτες της περιοχής αποτελούν αμέτρητες επιλογές για ημερήσιες εκδρομές. 

Λιτή αυτάρκεια

Η προετοιμασία του φαγητού από το σπίτι είναι και αυτή μια μικρή ιεροτελεστία, που απογειώνει την ταξιδιωτική εμπειρία. Από τη μία δείχνει νοιάξιμο για την παρέα (οικογένεια ή φίλους) και από την άλλη κρύβει τον θησαυρό της προσφοράς. Το «έφτιαξα με τα χεράκια μου» συνήθιζε να λέει η νοικοκυρά τον παλιό καιρό, και η προσφορά της μοσχοβολούσε θυσία και αγάπη.

Εκτός από ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ, όταν σκέφτεστε λύσεις για γεύμα ή δείπνο πολύ σύντομα θα ανακαλύψετε στην περιοχή μικρά καφενεδάκια ή τοπικές ταβέρνες, όπου θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές, πατάτες τηγανητές, «χωραφίσιες», ντομάτες και αγγουράκια «από τον κήπο», μελιτζάνες και κολοκυθάκια από την αυλή, τυρί φέτα «δικό μας», καρπούζια και πεπόνια από το μποστάνι και πίτες… πολλές πίτες!

Η πατρίδα μας γευστικά μάλλον χωράει σε μία πίτα. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε και την τοπική κοινωνία, ανταποδίδουμε τη φιλοξενία και μένουμε ασφαλείς, γιατί στα χωριά μας τα καφενεία και τα ταβερνάκια μοιάζουν περισσότερο με τις αυλές των σπιτιών παρά με κέντρα διασκέδασης. Ο μαγαζάτορας φροντίζει τον χώρο και τους πελάτες τους σαν το σπίτι του. 

Αποφόρτιση

Επιχειρήστε να αφουγκραστείτε τη σιωπή της Ελληνικής υπαίθρου. Απολάυστε τον έναστρο ουρανό, την καλοκαιρινή συμφωνία των πουλιών και των εντόμων που ποικίλουν ανάλογα με τους προορισμούς. Κοιμηθείτε και αφήστε το μυαλό σας να ξεκουραστεί. Κλείστε το κινητό ή το τάμπλετ και απολαύστε τον ύπνο χωρίς ξυπνητήρι. Κυνηγήστε την ανατολή και τη δύση του ηλίου, αφήστε τις μυρωδιές και τα χρώματα, τους ήχους και τις ομορφιές της Ελληνικής υπαίθρου να σας πλημμυρίσουν. 

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, η λιτή ζωή και οι αξία της φιλοξενίας, αποτελούν στέρεη βάση για τις φετινές μας διακοπές. Η στάση μας, το να εκτιμάμε τα βασικά, τον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα, την συντροφιά μας, μας κάνουν σαν σφουγγάρι που ρουφά εμπειρίες και αναμνήσεις από το ταξίδι.

Η ζεστή άμμος στα δάχτυλα, ο ήχος από τα πετραδάκια σε κάθε μας βήμα για περίπατο στο βουνό, εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι που συνήθως τους προσπερνάμε θα αποτελέσουν τον θησαυρό των αναμνήσεων, μετά από το ταξίδι. 

Σε ποια αποσκευή να φυλάξει κανείς αυτό τον θησαυρό;

#elle #monzouzou #μπουκαμβιλιαστηνπαρο #classics #collectable
#standrearesort #naoussaparos Thank you Elle
#elle #monzouzou #μπουκαμβιλιαστηνπαρο #classics #collectable
#standrearesort #naoussaparos Thank you Elle